Gyepű harsona

VARGA CSABA: Jel, jel jel

Kedvezmény

15 %

540,- Ft

Bolti ár:
3 600 Ft

Baráti ár:
3 060 Ft

Kiadó: Fríg
Kiadási év: 2001
Szerző: Varga Csaba
Oldalszám: 467
Téma: Rovás/Nyelv
Borító: puhaborító
Várható szállítási idő: 3-5 nap
Kivánságlista

VARGA CSABA: Jel, jel jel

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

A szerzőről:
1945-ben született. Pécsett végezte a Tanárképző Főiskola matematika-rajz szakát.1972-ben Pécsett animációs műhelyt hozott létre, majd megalakította az "Yxilon" Filmstúdiót. Első filmje, a Változások-változatok 1977-ben készült. 1985-ban költözött Budapestre, a Pannónia Filmstúdió munkatársa lett. 1989-ben Erkel Andrással megalapította a Varga Stúdiót. 1997-től a Minores Animációért Alapítvány elnöke. 1992-től számos világsikerűvé vált film producere is volt. 1999-ben létrehozta a Fríg Könyvkiadót.
Festészettel, költészettel, szobrászattal és zeneszerzéssel is foglalkozott, valamint hosszabb ideig pedagógiai tevékenységet is folytatott. Rendszeresen meghívták nemzetközi filmfesztiválok zsűrijébe. A New York-i Modern Művészetek Múzeuma több művét őrzi. A elmúlt időszakban főként a kőkor műveltségét, nyelvét, írásbeliségét kutatta.
Varga Csaba 2012. nyarán hunyt el. Utolsó könyve: A számjelek és a számírás története.


A könyvről:
E forradalmi újdonságokat felsorakoztató könyv a frissen felfedezett ősi írásmaradványokkal bizonyítja, hogy a geometrikus (lineáris) jelekből álló ABC legalább 30000 évvel ezelőtt már „készen volt”, a hozzá tartozó, Erdélyben még a XX. század elején is alkalmazott – pont-pont-vesszőcske- számírással együtt.

"Varga Csaba e meglepető művéről sok szó esik majd az egész XXI. században -- és azután is, sokáig.
Ahogy más új földrészeket - ő a szellem régi, elfeledett világrészeit tárja fel. És megmutatja, hogy egyetlen szempillantás alatt megértjük őket, mintha visszaébrednénk egy régi álomba. Értjük a hatezer, a tízezer éves betűket és számokat is - gyorsabban, könnyebben, mint az első elemiben az első O betűt. Meglepő logikával ránk bizonyítja, hogy tudtunk írni már 30.000 évvel ezelőtt. S nincs abban semmi "gőzfejű ómagyar romantika", hogy minden írások alapja az ősi rovásírás, és azok közül is mindenekefelett a kárpátmedencei.
Amelyet öreg székelyek úgy olvasnak el, mint egy friss levelet.
Kedélyes éleselméjűséggel kimutatja, hogy még az "egyszerűbb", az egyiptomi demotikus és hieroglíf is ebből alakul ki, akárcsak a legrégibb kínai írás.
Mindehhez egyszerű mértani logika és szellemi szigorúság kellett, mély lelemény és a jelek olyan értése, amelyhez csak a vérbeli grafikus ért, főként az olyan, aki ma már világhírű animációfilmes. És évődő kedély, logikus áhítat."- írja Bodor Pál.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

RUMSZAUER MIKLÓS: Szívemből ünnepi ének árad...

rumszauer-miklos-szivembol-unnepi-enek-arad.jpg

Bolti ár:
1 500 Ft

Baráti ár:
1 350 Ft

RUMI TAMÁS- Dr. HOSSZÚ GÁBOR- SIPOS LÁSZLÓ: Az élő rovás

RUMI TAMÁS- Dr. HOSSZÚ GÁBOR- SIPOS LÁSZLÓ: Az élő rovás

Bolti ár:
3 200 Ft

Baráti ár:
2 880 Ft

PETRÁS MÁRIA: Emeld fel, Uram, kicsiny népemet!

PETRÁS MÁRIA: Emeld fel, Uram, kicsiny népemet!

Bolti ár:
1 500 Ft

Baráti ár:
1 350 Ft