Gyepű harsona

VARGA CSABA: HAR I, avagy Európa 45000éves szellemi és nyelvi öröksége.

Alcím:

A kőkor csodája

Kedvezmény

10 %

290,- Ft

Bolti ár:
2 900 Ft

Baráti ár:
2 610 Ft

Kiadó: Fríg
Kiadási év: 2004
Szerző: Varga Csaba
Oldalszám: 385
Téma: Rovás/Nyelv
Borító: puhaborító
Várható szállítási idő: Bizonytalan
Kivánságlista

VARGA CSABA: HAR I, avagy Európa 45000éves szellemi és nyelvi öröksége.

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

A szerzőről:
1945-ben született. Pécsett végezte a Tanárképző Főiskola matematika-rajz szakát.1972-ben Pécsett animációs műhelyt hozott létre, majd megalakította az "Yxilon" Filmstúdiót. Első filmje, a Változások-változatok 1977-ben készült. 1985-ban költözött Budapestre, a Pannónia Filmstúdió munkatársa lett. 1989-ben Erkel Andrással megalapította a Varga Stúdiót. 1997-től a Minores Animációért Alapítvány elnöke. 1992-től számos világsikerűvé vált film producere is volt. 1999-ben létrehozta a Fríg Könyvkiadót.
Festészettel, költészettel, szobrászattal és zeneszerzéssel is foglalkozott, valamint hosszabb ideig pedagógiai tevékenységet is folytatott. Rendszeresen meghívták nemzetközi filmfesztiválok zsűrijébe. A New York-i Modern Művészetek Múzeuma több művét őrzi. A elmúlt időszakban főként a kőkor műveltségét, nyelvét, írásbeliségét kutatta.
Varga Csaba 2012. nyarán hunyt el. Utolsó könyve: A számjelek és a számírás története.

A könyvről:
"A messzi kőkorban kitaláltak egy nyelvet, amely még ma is él, és az ókori "nagy" nyelvek is belőle váltak kultúrnyelvvé. Ez ősnyelv alapja 20-nál is kevesebb szó, melyek mindegyike képet jelöl. Bizonyára meg-dobogtatja a magyar olvasó szívét, hogy e nyelvből a magyar nyelv őrzött meg legtöbbet. Olyannyira, hogy a magyar nyelvet lényegében azonosnak kell tekin-tenünk Európa kőkori nyelvével."- részlet a könyvből.

Tartalom:
I. Mindenek előtt
(Előszó, A szavak elválasztásáról)

II. A tájkép felvázolása
( Mit állít és bizonyít ez a könyv, A kutatások összecsengéséről, Egy további bizonyíték, Hazai előzmények, Saját szemszög)

III. A kellékek
(Pillangók, virágok, fények, Az axiómák, A véletlen, A helyesírásól, Az ABC-k eltérése, Az eltérő hangállományokról és a kiejtésről, A hangmódosulásokról, Magánhangzók a mássalhangzók között, A magánhangzók semleges változása, A magas és mély magánhangzók viszonya, LL-RR, A fényforrás, Zizegő falevelek,

IV. A szóban kép rejtezik
( A kép, A szó változik, a kép marad, A varázsos háromszög)

V. A kőkor szava kép
(A képi kifejezés árnyaltsága, A képi gondolkodás gyönyörűsége, Víz vesz, víz visz, Mi a kép magyar szemmel? Egy további példa: nő)

VI. Szó és gyök
(Szavaink szerkezete, Egy tiszta bizonyíték: a szótár, A szó: a Világmindenségből a porszemig, A szó többi része, A gyökfüzér, A gyökfüzér és a kőkor írásmódja, A gyökök fialása a kiejtés által, Szófejtés képpel és gyökkel, Felítő)

VII. Szavak és árnyékaik
(Az összetett szavakról, Az árnyék-hatás, Finomabb rezdülések, A mai cs betű és hang, Zsandár=csendőr, Patak-padka, Szeglet-szikla-székely, Kereny, A szómutatványok összegzése, Az indoeurópai itatós papír, Egy megtévesztő igyekezetről, A szanszkrit nyelv, Bolindosz-bolond, hosszosz-hosszas)

VIII. A gyökök legmélyebb titka
( A gyökök száma a gyökszótárban, A gyökök jellemzői, A lép, A színre bontás, A színvilág gyökrendszere és nyelve, A gyökrendszer legmélyebb titka, A használhatóság elve, Az ősi írásjelek száma, Betűk és gyökök, A végső következtetés ellenőrzése)

IX. Zárszó

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

FRICZ TAMÁS-CSORBA JÓZSEF-SZENTPÁLY-JUHÁSZ MIKLÓS: Társutasok az őszödi úton

FRICZ TAMÁS-CSORBA JÓZSEF-SZENTPÁLY-JUHÁSZ MIKLÓS: Társutasok az őszödi úton

Bolti ár:
3 300 Ft

Baráti ár:
2 970 Ft

KÓS KÁROLY: Varju-nemzetség

KÓS KÁROLY: Varju-nemzetség

Bolti ár:
2 600 Ft

Baráti ár:
2 340 Ft

MIT? MIÉRT? HOGYAN? - A balett

MIT? MIÉRT? HOGYAN? -  A balett

Bolti ár:
3 750 Ft

Baráti ár:
3 190 Ft