Gyepű harsona

VARGA CSABA: Angol szókincs magyar szemmel

Alcím:

Szóértő

Kedvezmény

15 %

405,- Ft

Bolti ár:
2 700 Ft

Baráti ár:
2 295 Ft

Kiadó: Fríg
Kiadási év: 2007
Szerző: Varga Csaba
Oldalszám: 261
Téma: Rovás/Nyelv
Borító: puhaborító
Várható szállítási idő: Bizonytalan
Kivánságlista

VARGA CSABA: Angol szókincs magyar szemmel

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

A szerzőről:
1945-ben született. Pécsett végezte a Tanárképző Főiskola matematika-rajz szakát.1972-ben Pécsett animációs műhelyt hozott létre, majd megalakította az "Yxilon" Filmstúdiót. Első filmje, a Változások-változatok 1977-ben készült. 1985-ban költözött Budapestre, a Pannónia Filmstúdió munkatársa lett. 1989-ben Erkel Andrással megalapította a Varga Stúdiót. 1997-től a Minores Animációért Alapítvány elnöke. 1992-től számos világsikerűvé vált film producere is volt. 1999-ben létrehozta a Fríg Könyvkiadót.
Festészettel, költészettel, szobrászattal és zeneszerzéssel is foglalkozott, valamint hosszabb ideig pedagógiai tevékenységet is folytatott. Rendszeresen meghívták nemzetközi filmfesztiválok zsűrijébe. A New York-i Modern Művészetek Múzeuma több művét őrzi. A elmúlt időszakban főként a kőkor műveltségét, nyelvét, írásbeliségét kutatta.
Varga Csaba 2012. nyarán hunyt el. Utolsó könyve: A számjelek és a számírás története.


A könyvről:
"Az európai ősnyelv kutatása egyre több eredményt ér el. Ennek köszönhető az a felfedezés is, amit e könyv mutat be. Nevezetesen, hogy az angol szókincs egy része (fele) összehasonlíthatatlanul nagyobb és mélyebb – egészen az alapokig hatoló – egyezést mutat a magyarral, mint azt eddig hittük. De vigyázat! E szavak nem „átvételek”, sem itt, sem ott, nem kell „utaztatni“ őket innen oda, onnan ide: az ősi európai nyelv maradványa itt is, ott is. A felfedezésnek gyakorlati haszna is van: például a jelentős mennyiségű közös ősi szó ismerete lényegesen megkönnyíti a magyar anyanyelvűnek az angol szókincs megtanulását (és viszont)."- részlet a könyvből.

Tartalom:
1. Rész és egész
(A szavak elválasztásáról, Az angol nyelv rövid történetének áttekintése, A ragozás, A természet építkezési módszere: fraktál, A szerves lét lényege, A ragozás összeroppanása: kiűzetés a paradicsomból, stb.)

2. Gyémántok a homokban
(Előtét, Egy kicsi, ám ép szóbokor, Az m~w, m~v kiejtési változás, A személyes névmások, A számolás világa, Kertészet, Egy ige: do, Be, Az ősi magánhangzó kettőzés egyik következménye, stb)

3. Angol-magyar szóegyeztető és szófejtő szótár
( Angol-magyar szóegyeztető és szófejtő szótár, A szófejtések összegzése, A legnyilvánvalóbb magyar-angol szóegyezések, A legnyilvánvalóbb angol-magyar szóegyezések)

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

TORMAY CÉCILE: Petneházy

TORMAY CÉCILE: Petneházy

Bolti ár:
2 400 Ft

Baráti ár:
2 160 Ft

VÁMOS FERENC: Kozmosz a magyar mesében

vamos-ferenc-kozmosz-a-magyar-nepmeseben

Bolti ár:
2 000 Ft

Baráti ár:
1 800 Ft

DR. CHEN ZHEN: Gyógynövények a hagyományos kínai orvoslásban

dr-chen-zhen-gyogynovenyek-a-hagyomanyos-kinai-orvoslasban.jpg

Bolti ár:
5 980 Ft

Baráti ár:
5 380 Ft