Gyepű harsona

TOAFF, ARIEL: Véres húsvét

Alcím:

Középkori zsidó rituális gyilkosságok Európában?

Kedvezmény

10 %

340,- Ft

Bolti ár:
3 400 Ft

Baráti ár:
3 060 Ft

Kiadó: Allprint
Kiadási év: 2009
Szerző: Toaff, Ariel
Oldalszám: 304
Téma: Középkor
Borító: puhaborító
Várható szállítási idő: 3-5 nap
Kivánságlista

TOAFF, ARIEL: Véres húsvét

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

A könyv témája igen kényes, érzékeny. Mindig is az volt, ma talán még inkább annak mondható. Nevezetesen a zsidókkal kapcsolatban évszázadok óta felvetődő vérvád kérdéséről van szó. Szélesebb értelemben a kereszténységgel szemben kialakult zsidó hagyományokról, azok alapjairól, okairól.
A kérdéskör olyannyira neuralgikus, hogy szinte azonnal megkapja már csak a kérdést felvető is az antiszemita jelzőt, de akár még ennél keményebbeket is. Meghökkentő módon azonban a kötetet jegyző úriember személye egyáltalán nem sorolható semmiféle antiszemita, ultrajobb vagy bármely hasonló kategóriába.
Toaff professzor ugyanis talpig zsidó ember, a zsidó kultúra jeles képviselője. Munkásságán kívül ezt jelzi származása is; apja, Elio Toaff 51 esztendeig volt Róma főrabbija. A kötet szerzője a középkori zsidóság mélyreható tanulmányozásával szerzett hírnevet magának nemcsak Olaszországban és Izraelben.
Könyvét a szerző a következő gondolattal kommentálta: A zsidók történetéről írni nem ugyanaz, mint zsinagógában prédikálni, illetve nem is arról szól, hogy népünk szentjeit és mártírjait ünnepeljük állandóan. Épp ezért a történész munkája mindig nehéz, néha fájdalmas és bizony egyáltalán nem hálás. A krimik izgalmasságával vetekedő mű a középkori zsidóság kultúrtörténetével foglalkozik földrészünkön a 12.-től a 16. századig terjedő időszakban. Az Európában élő zsidók, különösen az askenáziak küzdelmes életét - szokások, üzleti tevékenységek, ünnepek, rituálék, vallási előírások, titkos tanítások stb. - ismerhetjük meg. A kötetben található gazdag, színes, izgalmas ismeretanyag jelentős történelmi kurzussal ér fel és ezen kívül számos társadalmi feszültség - nemcsak a zsidó-keresztény - jobb megértését teszi lehetővé.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

MARIA TREBEN: Az allergia

MARIA TREBEN: Az allergia

Bolti ár:
995 Ft

Baráti ár:
900 Ft

PÉCSEI L. DÁNIEL: Egy kései végvári vitéz

pecsi-l-daniel-egy-kesei-vegvari-vitez.jpg

Bolti ár:
1 500 Ft

Baráti ár:
1 350 Ft

KEMÉNY ISTVÁN: Az ellenség művészete - Család, gyerekek, autó

KEMÉNY ISTVÁN: Az ellenség művészete - Család, gyerekek, autó

Bolti ár:
2 990 Ft

Baráti ár:
2 690 Ft