Gyepű harsona

SZÉKELYFÖLDI LEGENDÁRIUM TÁRSASJÁTÉK - Tatárittyom, Székely kincsek őrzői

Alcím:

2 játék egy dobozban

Kedvezmény

8 %

500,- Ft

Bolti ár:
5 990 Ft

Baráti ár:
5 490 Ft

Kiadó: Konnertfilm
Kiadási év: 2012
Határon túli irodalom: Erdély
Társasjáték: Kicsiknek
Várható szállítási idő: 3-5 nap
Kivánságlista

SZÉKELYFÖLDI LEGENDÁRIUM TÁRSASJÁTÉK - Tatárittyom, Székely kincsek őrzői

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

További képek

Részletes termékismertető

SZÉKELY KINCSEK ŐRZŐI társasjáték

Korosztály: 4 éves kortól, felnőtt jelenlétében.

A feladat: Székelyföldön nagyon sok kincslelő helyszín található régi várak pincéiben, barlangokban, erről tanúskodnak az évszázadok óta fennmaradt mondák és legendák. Csigavára pincéjében megtalálod a az óriások és tündérek által elrejtett kincset. Pakolj a tarisznyádba három kincset, és a gyámántot okádó kígyók között suhanjál ki a kincseskamrából. A székelyföldi kincslelő helyszínek mentén el kell hozd a tarisznyádban a három kincsedet, egészen Marosszékig, Jedd határáig. A székely kincsek őrzői hol segítenek, hol visszaveszik tőled a kincseket. Az óriások, tündérek, sárkányok, agarok évszázadok óta jól végzik a kincsőrző munkájukat, nem lesz könnyű dolgod, de már néhány kincskereső a mendemondák szerint sikeres volt. Élvezd a kalandot, légy te az első, aki megtalálja, és haza is viszi a székely kincseket!

Tartozékok:
Dobókocka, bábuk, tarisznya, 12 kincs (tallér) 3drb/játékos, és a kincsesláda.

A játék menete:
Háromszékem Bikfalva határában, a Csiga várából indul a játék. A kincsesládából vegyél ki három kincset (tallért), tedd a tarisznyádba, és guríts a kockával majd lépj. A kincseket, csak a székely kincslelő helyszínek mentén haladó titkos ösvényen hozhatod el. Egyegy helyszínen elveszíted a tarisznyád tartalmát, a kincseket vissza kell tedd a ládába, de ne veszítsd el a reményt, mert más helyszíneken visszakapod a kincseidet. Összesen hét monda helyszínén veszítheted el a kincseidet, de 14 helyszínen kaphatod vissza. A játékot csak három kinccsel fejezheted be, így visszafele is léphetsz, ha valahol pórul jársz, és megürül a tarisznyád, sőt egészen visszaléphetsz a Csigavárig.

TATÁRITTYOM - társasjáték

Korosztály: 4 éves kortól.

A feladat: Aranyosszékről Marosszéken és Gyergyószéken át el kell eljutni a Gyimesekbe és Tatárittyom!-ot kell kiáltani. Régen így figyelmeztették egymást a gyimesi pásztorok a tatárveszedelem közeledtekor.
A Gyimesekből, a tatár hordák között át kell lopózni Csíkszéken és Háromszéken, majd fel kell jutni Udvarhelyszéken át a Hargita-hegy csúcsára. Itt meg kell gyújtani a lármafát és figyelmeztetni kell a székelyeket, hogy keletről támadnak a tatárok.

A játék leírása:
A Tatárittyom! játék az Aranyosszéken található Székelykő várból indul. Itt megtámadtak a tatárok, már fogytán az erő, amikor megérkeznek a kézdiszéki székelyek Lajos vezér irányításával. Székelykő várának kapitánya megbíz, hogy figyelmeztesd Székelyföld minden várát a közelgő tatárveszélyről. (a04) Ha idejében jelt adsz, akkor mindenki megfelelően fel tud készülni a védelemre.
Akkoriban lármafával jeleztek egymásnak a székely várak őrzői. Fel kell jutnod a székelyek szent hegyére, a Hargitára, és meg kell gyújtanod a figyelmeztető lángot, a lármafát. A küldetésed során sok nehézség vár rád. De székely bajtársaid, néhol pedig óriások és tündérek is segíteni fognak neked.

Szabályzat:
A Tatárittyom!-ot egyszerre 4 aktív játékos, illetve egy játékvezető játszhatja. Az aktív játékosok különböző színű bábukkal lépegetnek egy dobókocka segítségével, a játékvezető pedig a szabályzat alapján felügyeli a játék menetét (akár fel is olvashatja a Székelyföldi Legendárium könyvből a vonatkozó történetet).
Színekkel meghatározott lépéstípusok:
1. A zöld mező előre visz.
2. A piros mező hátra visz.
3. A kék mezőn kimaradsz egy körből, de utána kettőt guríthatsz.
4. A fekete mezőn kimaradsz egy körből.
A piros, zöld, kék és fekete mezők feladatai összefüggnek a mondák és legendák tartalmával. A történeteket a feladat végén, zárójelben található kód alapján azonosítani lehet a Székelyföldi Legendárium könyvből.
Kezdés előtt a játékosok sorrendjét tetszőleges módon döntik el a résztvevők: dobókocka, sorshúzás, stb.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

BIERNACZKY JÁNOS: Frobenius-kommentárok

BIERNACZKY JÁNOS: Frobenius-kommentárok

Bolti ár:
1 800 Ft

Baráti ár:
1 000 Ft

FÜZESI ZSUZSA: Mondókáskönyv 2.

FÜZESI ZSUZSA: Mondókáskönyv 2.

Bolti ár:
2 490 Ft

Baráti ár:
2 240 Ft

A MIKULÁS ZSÁKJA

A MIKULÁS ZSÁKJA

Bolti ár:
420 Ft

Baráti ár:
380 Ft