Gyepű harsona

SUJÁNSZKY JENŐ: Küzdelem a kommunizmus ellen

Alcím:

1949-1990

Kedvezmény

60 %

1501,- Ft

Bolti ár:
2 500 Ft

Baráti ár:
999 Ft

Kiadó: Kárpátia Stúdió
Kiadási év: 2012
Oldalszám: 240
Téma: A kommunizmustól a rendszerváltásig
Várható szállítási idő: 1-2 nap
Kivánságlista

sujanszky-jeno-kuzdelem-a-kommunizmus-ellen.jpg

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

A lebilincselően izgalmas könyv egy olyan fejezetet mutat be a magyar történelemből, amely ezidáig teljesen ismeretlen volt a nagyközönség előtt.

A titkos, kommunistaellenes Mezartin csoportot Sujánszky Jenő hadapródiskolás társaival 1949-ben alapította meg. Az időközben mintegy 50 főre növekedett szerveződésnek az volt a célja, hogy fegyveres felkelést robbantson ki a kommunista diktatúra ellen. A titkosrendőrség 1955 decemberében számolja fel a szervezetet, a vezetőségben több áruló is akad. A volt hadapród fiatalok tudták, mit tesznek kockára szervezkedésükkel. Kezdettől tisztában voltak azzal, ha lebuknak, a vezetők csak halálos ítéletet kaphatnak, a többiekre hosszú börtönévek várnak. Katonaként éltek, „a Hazáért, mindhalálig!”

Sujánszky Jenőre és társaira tehát a halálbüntetés vár, azonban a sztálini diktatúrát elítélő új rezsim „enyhülő politikájának” köszönhetően nem végzik ki őket. A börtönből az 1956-os forradalmárok szabadítják ki. Sujánszky első útja a Corvin közbe vezet, részt vesz a harcokban, majd a forradalom leverése után kalandos körülmények között Nyugatra szökik. Franciaországban lel új hazára, de a kommunistaellenes tevékenységét nem hagyja abba, részt vesz a Franciaországi Magyar Szabadságharcos Szövetség megalapításában. Életét arra teszi fel, hogy megismertesse az 1956-os forradalom eszmeiségét, és minden lehetséges fórumon, rendezvényen felszólaljon a hazaáruló kádári diktatúra ellen.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

TRIANONI SZEMLE III./4.

TRIANONI SZEMLE III./4.

Bolti ár:
890 Ft

Baráti ár:
800 Ft

CSIKÁNY TAMÁS, EÖTVÖS PÉTER, NÉMETH BALÁZS: A szabadságharc kézi lőfegyverei 1848-1849

csikany-tamas-eotvos-peter-nemeth-balazs-a-szabadsagharc-kezi-lofegyverei-1848-1849.jpg

Bolti ár:
4 990 Ft

Baráti ár:
4 320 Ft

PÓSA LAJOS: Madaras könyv

posa-lajos-madaras-konyv.jpg

Bolti ár:
2 490 Ft

Baráti ár:
2 120 Ft