Gyepű harsona

NADLER HERBERT: Vadásznapok, vadászévek

Kedvezmény

10 %

250,- Ft

Bolti ár:
2 500 Ft

Baráti ár:
2 250 Ft

Kiadó: Lazi
Kiadási év: 2010
Szerző: Nadler Herbert
Oldalszám: 288
Téma: Regények/Novellák
Kivánságlista

NADLER HERBERT: Vadásznapok, vadászévek

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

A vadászszaktekintély Nadler Herbert méltatói szerint „a vadászat művészetének volt megszemélyesítője”. A kötetben az 1920-as, 30-as évekbeli vadászélményei kaptak helyet el-beszélések és naplójegyzetek formájában, melyeket a szerző eredeti fényképfelvételei egészítenek ki.

Ezekben az években Nadler bejárta Magyarország legszebb tájait, hogy szenvedélyének, a vadászatnak hódolhasson, amit „az életöröm soha ki nem apadó forrásának” tartott. Idejének legnagyobb részét ember által alig járt vad vidékeken töltötte a szabad ég alatt, vagy kalyibákban hálva egyedül vagy erdei emberek társaságában.

„Vadászembernek alig lehet olyan cserkészete, amelyben nem telik öröme, mert függetlenül a vadászsikertől, mindig sok a néznivalója, mindig van, ami érdekli” – írja Nadler, aki nemcsak sok trófeát, hanem hatalmas ismeretanyagot is felhalmozott az évek során. Kiválóan ismerte a havasok, a lombos erdők, a rétségek, a mocsarak élővilágát, az ott élő vadak életét, szokásait és vadászati módjukat. Írásaiból kiviláglik kimagasló szakértelme, mérhetetlen türelmű kitartása, akaratereje, ügyessége és gyakorlottsága. Életében számos vadászati témájú könyvet írt, melyek fordulatokban gazdag, olvasmányos stílusukkal és hatalmas tudásanyagukkal egyaránt magukkal ragadják olvasóikat.

Jelen kötetében a vadász és a zoológus mellett megmutatkozik a természet rajongó szerelmese is. Az őszi lombhullás, a hólepel alá dermedt erdő és a tavaszi feltámadás szemléletes megjelenítésére éppúgy megvannak a színei és szavai, mint amikor a Pilis és a Börzsöny hegység vagy a vadlibáktól hemzsegő Hortobágy hangulatáról fest képet. Remek fényképfelvételei szintén nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy e hangulatokat még közelebb vigyék az olvasó szívéhez.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

HAJA, HAJA, VIRÁGOM

HAJA, HAJA, VIRÁGOM

Bolti ár:
4 800 Ft

Baráti ár:
4 320 Ft

FEKETE ISTVÁN: Végtelen út

FEKETE ISTVÁN:  Végtelen út

Bolti ár:
2 290 Ft

Baráti ár:
2 060 Ft

SZOÓ JUDIT: Kilófaló finomságok

SZOÓ JUDIT: Kilófaló finomságok

Bolti ár:
2 980 Ft

Baráti ár:
2 680 Ft