Gyepű harsona

ISMERD MEG MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETÉT!

Kedvezmény

44 %

3200,- Ft

Bolti ár:
7 200 Ft

Baráti ár:
4 000 Ft

Társasjáték kiadó: Kató és Fivére Bt
Társasjáték: Nagyoknak
Várható szállítási idő: Bizonytalan
Kivánságlista

ISMERD MEG MAGYARORSZÁG TÖRTÉNETÉT!

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

Alaplap+ bábuk+ Várak, kastélyok témakör kártyáit tartalmazza.


Azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek készült ez a társasjáték, akik szívesen gyarapítják tudásukat, szeretik a kihívásokat, nem ragaszkodnak mereven a szabályokhoz. A játék Magyarország történetét hivatott bemutatni. Az alapjáték tartalmaz egy alaplapot, bábukat, dobókockát, a Várak, kastélyok témakör kérdéseit. Eddig két témakörben jelentek meg kiegészítő kérdéscsomagok: a magyar szentek és magyar királyok témakörben.


A játék a Kató és Fivére Kiadó gondozásában jelent meg jó pár éve. A játék megalkotója, Kató Zsolt rendületlenül hisz abban, hogy a gyermeki szórakozás összeegyeztethető a szellemi gyarapodással, sőt a nemzeti öntudat épülésével is.


„Három gyermeket neveltünk fel. Következésképp számtalan társasjátékjátszmán vagyok túl, és − főképp a svájci, a német, valamint a francia példák ismeretében − régóta álmodtam egy játékról, amely nemzeti történelmünket mutatja be a legkülönbözőbb korosztályok által is élvezhető formában.”- mondja.


Az Ismerd meg Magyarország történetét c. társasjáték lényege, hogy nem kell mereven alkalmazkodni a megadott szabályokhoz, a dobozban olvasható játékmenet mindössze iránymutatásként szolgál, ugyanis Kató Zsolt szerint ez az igazi játék értelme, ez adja az örömét, és gyakorlatilag így megunhatatlan. Ennek megfelelően a játék − a kérdéskártyák igény szerinti „megritkításával” − akár kisiskolások számára is élvezhető lehet, mindamellett a játékosok saját feladványaikkal is bátran előállhatnak, ezért a történelmi Magyarországot ábrázoló táblán zajló szellemi vetélkedés akár történészprofesszorok számára is igazi kihívást jelenthet.


  Ismerd meg Magyarország történetét! Ráadásul a játékot négy személy, de − csoportokban − akár harminckét fő is játszhatja. Ez azért fontos, mert az Ismerd meg Magyarország történetét hittancsoportok vagy általános és középiskolai osztályok számára is remekül szórakoztató oktatási segédanyag lehet.


Kató Zsolt tervei szerint a játék a  bővülni fog –eddig megjelent a magyar szentek életét és a magyar királyok életét bemutató kérdéscsomag. „Álmom, hogy a társasjáték olyan enciklopédikus anyaggá bővüljön majd, amely egész történelmünket, egyház- és kultúrtörténetünket, valamint művészetünket felöleli”- mondja Kató Zsolt.


 

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

CZIFFERSZKY ISTVÁN: Vava

CZIFFERSZKY ISTVÁN: Vava

Bolti ár:
1 990 Ft

Baráti ár:
1 790 Ft

PETŐFI SÁNDOR: Összes versei

PETŐFI SÁNDOR: Összes versei

Bolti ár:
3 280 Ft

Baráti ár:
2 950 Ft

KÜLLŐS IMOLA, LAZA DOMINIKA: Népi mondókák

kullos-imola-nepi-mondokak.jpg

Bolti ár:
1 490 Ft

Baráti ár:
1 340 Ft