Gyepű harsona

HARSÁNYI ZSOLT: Mathias Rex

Kedvezmény

15 %

524,- Ft

Bolti ár:
3 499 Ft

Baráti ár:
2 975 Ft

Kiadó: Lazi
Kiadási év: 2014
Oldalszám: 656
Téma: Regények/Novellák
Borító: keményborító
Kivánságlista

HARSÁNYI ZSOLT: Mathias Rex

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

Harsányi Zsolt Hunyadi Mátyás életútját dolgozza fel életrajzi regényében. Nem csupán az álruhában járó, keménykezű, de igazságos, trónra született uralkodót, a legendák Mátyás királyát írta meg, hanem a nemzeti király mítoszát ügyesen egyezteti, kapcsolja össze a történeti valósággal.

Ez a Mátyás harcra és tudományra nevelődött: országa első bajvívója, s műveltsége, gyors észjárása tudósokat megszégyenítő. A fiatal lovag eszményképei apja – a hagyomány szerint Zsigmond király természetes fia – a törekvő Hunyadi János, és bátyja, a Cillei-Gara szövetség áldozatául esett László, az érett királyé azonban már Nagy Lajos és Zsigmond is, hiszen Mátyás is erős hadsereget, fejlett gazdaságot, virágzó tudományt és művészetet akar. Titkos álma, a német-római császárság űzi, hajtja egyre nyugat felé, miközben jól látja a török veszedelmet is.

A mű nemcsak tanulságos (szerzője hatalmas forrásanyagra támaszkodott, s a regény Mátyás valamennyi emlékezetesebb tettéről beszámol), hanem mindezt fordulatosan, a történelmi regény színes, vonzó módszerével közvetíti az olvasónak. Harsányi Mátyás királya – amellett persze, hogy a magyarság egyik legnagyobb géniusza, s uralkodása a rendező értelem remeke – hús-vér ember, reneszánsz zsarnok, szerelmében megcsúfolt, meggyötört férfi, fiáért aggódó, büszke apa.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

MÁTÉ ANGI: Mamó

MÁTÉ ANGI: Mamó

Bolti ár:
2 400 Ft

Baráti ár:
2 160 Ft

DEÁKNÉ B. KATALIN: Foltika feladatai 4.

deakne-b-katalin-foltika-feladatai-4.jpg

Bolti ár:
990 Ft

Baráti ár:
890 Ft

KARÁCSONY

KARÁCSONY

Bolti ár:
1 990 Ft

Baráti ár:
1 790 Ft