Gyepű harsona

FEKETE ISTVÁN BIBLIOGRÁFIA

Kedvezmény

15 %

675,- Ft

Bolti ár:
4 500 Ft

Baráti ár:
3 825 Ft

Kiadó: Lazi
Kiadási év: 2008
Szerző: Fekete István
Oldalszám: 544
Téma: Regények/Novellák
Borító: keményborító
Várható szállítási idő: Bizonytalan
Kivánságlista

FEKETE ISTVÁN BIBLIOGRÁFIA

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

"Egy bibliográfia sosem lehet hiánytalan, de összeállítójának törekednie kell a teljességre. Ez az alaposság Horváth József munkájának elvitathatatlan jellemzője. Tízévnyi kutatás áll mögötte, amelynek során a szerző a terebélyesedő és formálódó anyag valamennyi tételének másolatát begyűjtötte. Ezek aztán nélkülözhetetlennek bizonyultak ahhoz, hogy az azonos című, de különböző tartalmú, illetve eltérő című, ám megegyező szövegű Fekete István-írások között rendet tehessen. Mindeközben nagymértékben növelte az író korábban ismert kisprózáinak számát, pontosan rögzítve az összes megjelenések adatát. A továbbiakban elképzelhetetlen a könyvkiadás nélküle.
E bibliográfia az életmű kutatásának is megkerülhetetlen forrása, iránymutatója és segítője. Egy-egy Fekete István-kötet kritikai visszhangját, színdarabjainak, játékfilmjeinek fogadtatását, a közszerepléseit és nyilatkozatait egyaránt vizsgálhatóvá teszi, miként az író összes magyar kiadású és idegen nyelven megjelent könyveinek lenyűgöző példányszáma is megtudható belőle. De aki a kultuszának formálódását kívánja nyomon követni, immáron az sem kerülheti meg a könyvet, amelynek kimeríthetetlennek látszó adattára eddig ismeretlen irányokba is terelheti a kutatásokat.
Végezetül: ez a bibliográfia Fekete István egyetlen olvasójának könyvespolcáról sem hiányozhat. Hiszen tájékozódni segít az életműben, több ezer újságcikk tartalmát foglalja össze egy-egy mondatban, időpontokat jelöl meg, és az is fellapozható benne, hogy a felmerülő kérdésekre pontosan hol található válasz.. A kötet mérföldkő a Fekete István-kutatások történetében. "-Sánta Gábor.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

KÁNYÁDI SÁNDOR: Tűnődés csillagok alatt

KÁNYÁDI SÁNDOR: Tűnődés csillagok alatt

Bolti ár:
3 490 Ft

Baráti ár:
3 140 Ft

SZŐKE ISTVÁN ATILLA: A végtelenség vándora

SZŐKE ISTVÁN ATILLA: A végtelenség vándora

Bolti ár:
1 100 Ft

Baráti ár:
990 Ft

ZELNIK JÓZSEF: A nagy szertartás

ZELNIK JÓZSEF: A nagy szertartás

Bolti ár:
3 900 Ft

Baráti ár:
3 510 Ft

Nincs készleten