Gyepű harsona

ERDÉLY ANNO 2017

Alcím:

falinaptár 22x22 cm

Kedvezmény

44 %

791,- Ft

Bolti ár:
1 790 Ft

Baráti ár:
999 Ft

Kiadó: Százszorkép
Kiadási év: 2016
Várható szállítási idő: 1-2 nap
Kivánságlista

ERDÉLY ANNO 2017

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

Igényesen válogatott képanyag jellemzi most is ezt a különleges falinaptárt, amit az Erdély Anno 1895–1944 album, valamint a Torockó és környéke régi képeslapokon című kiadvány írója, Balázs D. Attila jegyez.
A kiadványban a tág értelemben vett Erdély régi arca tárul elénk, amikor még Gyimesbükknél húzódott az ezeréves határ, s amikor Szatmárnémeti mesés szállodájában, a Pannóniában még valódi magyar kávéházi élet folyt. Bizony, a mostani falinaptárban épületbelsővel is találkozhatunk, ami a régi képeslapok között nagy ritkaságnak számít. Emellett az oldalakon feltűnik a nagybányai festőiskola épülete is, amint épp előtte gyakorolják a piktorok a festészet fogásait, de láthatjuk az egykori békés Verespatakot is, amikor még nem kellett tartani attól, hogy ciános bányászattal eltörlik a föld színéről. A többi érdekes felvételen időutazást tehetünk a századfordulós Nagyváradra, Brassóba, Kolozsvárra, Tordára, a kegyhelyéről híres Máriaradnára, valamint Székelyudvarhelyre, Balázsfalvára, Tusnádfürdőre.
Lélekben tehetünk egy kirándulást a Vaskapu-szorosba is, az egykori Széchenyi-emléktáblához, amit a nagy dunai vízierőművek megépülte után sajnos elnyelt a folyam. A felvételekhez magyar és angol nyelvű leírások is kapcsolódnak, amelyek nem csak a múltra, hanem a jelenre is reflektálnak. Épp ezért az Erdélyország iránt érdeklődő külföldi ismerőseinknek is kiváló ajándék lehet e kiadvány.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

SZONDI MIKLÓS: Történelmünkhüz bővebben, magyarul

SZONDI MIKLÓS: Történelmünkhüz bővebben, magyarul

Bolti ár:
1 680 Ft

Baráti ár:
1 510 Ft

BENEDEK ELEK: Táltos Jankó

benedek-elek-taltos-janko

Bolti ár:
1 400 Ft

Baráti ár:
1 120 Ft

NYISZTOR TINKA, PÁKOZDI JUDIT: Csángó galuska

nyisztor-tinka-pakozdi-judit-csango-galuska

Bolti ár:
3 650 Ft

Baráti ár:
3 285 Ft