Gyepű harsona

BURÁNY BÉLA: Így éltünk a Délvidéken

Kedvezmény

10 %

195,- Ft

Bolti ár:
1 950 Ft

Baráti ár:
1 755 Ft

Kiadó: Nap
Kiadási év: 1999
Szerző: Burány Béla
Határon túli irodalom: Délvidék
Oldalszám: 300
Téma: Szellemi néprajz
Borító: keményborító
Várható szállítási idő: 3-5 nap
Kivánságlista

BURÁNY BÉLA: Így éltünk a Délvidéken

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

Az epidemológus professzor szabad idejében néprajzi gyűjtéssel foglalkozott. A Vajdaság különböző tájain járva emberi sorsokat ismert meg, melyekből interjú formájában közöl e kötetben néhányat. A magyarság 20. századi krónikájának egy szeletét ismerjük meg.

1999. Év Könyve-díjas kötet!

A szerzőről:
Dr. Burány Béla (1931.-2008) vajdasági orvos, epidemiológus, néprajzkutató, szociológus és közíró volt. 2000-ben a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjává választották.
Orvostudományi munkásságát 165 hazai és külföldi szaklapban közölt szakcikk és monográfia igazolja, ezenkívül több mint félszáz – Szerbiában és Magyarországon – publikált verset, néprajzi és környezetvédelmi tanulmányt jegyez. Az így éltünk a Délvidéken (Nap Kiadó, Budapest, 1999.) című kötete 1999-ben az Év Könyve lett a szociográfiák kategóriában Magyarországon. Szakad a part (Forum, Újvidék. 1998.) című szociográfiai tanulmánykötetéért 1999-ben Mocsáry Lajos-díjjal tüntették ki, amelyre a laudáció szerint „a Németh László-i teljességű hungarológiai munkásságával, különösen népe biológiai pusztulása gondjának a tudatosításával szolgált rá”. A „fehér halál” jelenségére hosszú évtizedek óta figyelmeztetett, vagyis hogy a születésszám csökkenésén, a népesség elöregedésén kívül az egyke, a kivándorlás, mind-mind a délvidéki magyarság vészes csökkenéséhez vezet.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

Pizza - A legjobb receptek

pizza-a-legjobb-receptek

Bolti ár:
2 690 Ft

Baráti ár:
2 420 Ft

VARGA CSABA: A kőkor élő nyelve

VARGA CSABA: A kőkor élő nyelve

Bolti ár:
3 300 Ft

Baráti ár:
2 805 Ft

CSURKA ISTVÁN: Házmestersirató

CSURKA ISTVÁN: Házmestersirató

Bolti ár:
2 500 Ft

Baráti ár:
2 250 Ft