Gyepű harsona

BENDEFY LÁSZLÓ: A magyarság és Középkelet

Kedvezmény

15 %

330,- Ft

Bolti ár:
2 200 Ft

Baráti ár:
1 870 Ft

Kiadó: Magánkiadás
Kiadási év: 2000
Szerző: Bendefy László
Oldalszám: 350
Téma: Eredet
Borító: puhaborító
Várható szállítási idő: 1-2 nap
Kivánságlista

BENDEFY LÁSZLÓ: A magyarság és Középkelet

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

A könyvről:
Népünk a valaha Ázsia belsejében volt őshazájából elindulva, vándorlása során, számos nyomot hagyott az általa hosszabb-rövidebb ideig lakott területeken. Ezeket a nyomokat hol utazók leírásaiból, hol földrajzi- és népnevekben, hol kulturális emlékekben fedezheti föl a jóhiszemű kutató. Ez a könyv az ilyen kisebb-nagyobb mozaikszemek bemutatásával igyekszik teljesebbé tenni őseinkről alkotott képünket.


A szerzőről:
Bendefy László (1904-1977) magyar mérnök, geológus, történész volt. 1928-ban a budapesti Műegyetemen általános mérnöki, 1929-ben a budapesti Tudományegyetemen geológus mérnöki diplomát szerzett. 1958-ban megkapta a műszaki tudományok kandidátusa fokozatot. A Magyarhoni Földtani Társulat szakosztályi alelnöke, majd a Geodéziai Bibliográfia főszerkesztője volt.
1924-től jelentek meg írásai a földtan, technikatörténet, hazai folyószabályozások témakörökben. Római tanulmányútja során a Vatikán levéltárában kutatott, és a keleten maradt magyarokra vonatkozó adatokat talált. Eredményeit több könyvben is közzétette.
Az ő kezdeményezésére állították fel a Halászbástya műveinek együtteséhez tartozó, Antal Károly szobrászművész Julianus és Gerhardus barát szobrát, melyhez Bendefy felajánlotta az 1936-ban megjelent, Az ismeretlen Julianus című könyvének honoráriumát.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

JANKOVICS MARCELL: A Nap könyve

JANKOVICS MARCELL: A Nap könyve

Bolti ár:
3 500 Ft

KAPOCSY GYÖRGY: A magyarság nevezetes fái

KAPOCSY GYÖRGY: A magyarság nevezetes fái

Bolti ár:
3 990 Ft

Baráti ár:
3 590 Ft

WASS ALBERT: A zenélő ezüstkecske

wass-albert-a-zenelo-ezustkecske.jpg

Bolti ár:
1 400 Ft

Baráti ár:
1 190 Ft