Gyepű harsona

BÉKÉSI ZOLTÁN - CSARNAI ERZSÉBET: Házi pálinkafőzés

Kedvezmény

10 %

290,- Ft

Bolti ár:
2 900 Ft

Baráti ár:
2 610 Ft

Kiadó: Mezőgazda
Kiadási év: 2011
Oldalszám: 155
Téma: Borok-nedűk
Borító: keményborító
Várható szállítási idő: 6-10 nap
Kivánságlista

BÉKÉSI ZOLTÁN - CSARNAI ERZSÉBET: Házi pálinkafőzés

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."
Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (könyvünk 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés ( 3. fejezet ).
Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az ötödik fejezet szól.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

SALAMON MAGDA: Egy csipet józan íz

SALAMON MAGDA: Egy csipet józan íz

Bolti ár:
2 500 Ft

Baráti ár:
2 250 Ft

WASS ALBERT: Tavaszi szél és más színművek (keménytáblás)

wass albert-tavaszi-szel.jpg

Bolti ár:
1 780 Ft

Baráti ár:
1 510 Ft

MAGYAR KULTURÁLIS KALAUZ

MAGYAR KULTURÁLIS KALAUZ

Bolti ár:
3 950 Ft

Baráti ár:
3 555 Ft