Gyepű harsona

BARABÁSI LÁSZLÓ: Az emberiség története I.

Alcím:

Ősi titkok avagy a mi történelmünk?

Kedvezmény

15 %

360,- Ft

Bolti ár:
2 400 Ft

Baráti ár:
2 040 Ft

Kiadó: Fríg
Kiadási év: 2007
Szerző: Barabási László
Oldalszám: 160
Téma: Eredet
Borító: keményborító
Várható szállítási idő: 1-2 nap
Kivánságlista

BARABÁSI LÁSZLÓ: Az emberiség története I.

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

A könyvről:
"Annyira telve van megkövült hamisságokkal, körömszakadtáig védett tévedésekkel az "elfogadott", vagyis a tanított történelmi ismeretek halmaza, hogy toldozása-foltozása már semmire sem vezet. Tehát nem tehetünk egyebet: terítsünk magunk elé egy tiszta lapot, s kezdjünk mindent elölről, a nullától. Ez a munka már sokfelé elindult a világban. Luc Bürgin például ezt írja a ˝Régészeti rejtélyek˝ című könyvének előszavában:˝ Felejtsék el, amit az iskolában tanultak! Szabaduljanak meg az önökbe vert elképzelésektől és átkozzák el tankönyveiket, mert elődeink története egészen más volt.˝ Nyissuk ki tehát a szemünket s figyeljük meg mi saját magunk a világot! Ez különösképp a magyaroknak ajánlott. Felnőttünk már.
Másfél évtizeddel ezelőtt furcsa, de vitathatatlan hír jutott el hozzám. Matematikus fiamnak Koreában elmondták a szakemberek, hogy legközelebbi nyelvrokonaik a magyarok. Az egyetem, ahol ez elhangzott, a világ legrégibb egyeteme. Ezer éve fennáll. Kutatni kezdtem. Egy évtizeden át anyagot gyűjtöttem, rendszereztem. Végül rájöttem, hogy ha tiszta képet szeretnék alkotni magamnak valamiről, felejtsem el az eddigi hivatalos értékeléseket.
Először a magyarság nyomainak előfordulását rendszereztem a világon. Aztán a székely múltat igyekeztem a maga valóságában feltárni. Nem hittem a szememnek, az eredmények engem is megleptek - de másokat is. Végül saját kíváncsiságom kielégítéséért kutatni kezdtem, hogy milyen is lehetett valójában az egész emberiség története: ekkorra már tudtam, mit kell tennem. Egyszerűen le kell hámozni a politikai, társadalmi érdekeket az események bemutatásáról. Mert a leírt szövegekből is ki lehet piszkálni a valóságot, hiszen a régiek írásaiban valahol eldugva mindig ott lapul az igazság. S mindent egyeztetni kell a leletekkel is. Aztán már csak egymás mellé kell tenni a hihető dolgokat." -írja a szerző.


Tartalom:

Furcsaságok
A nagy építők
Tündérek, óriások, csákányfejek, kristálykoponyák
A régmúlt
A mondák világa
Istenek, ufók, emberek?
Ádám a paradicsomban
Az ősember társadalma
A világ benépesítése
A felső paleolit szellemi élete

A szerzőről:
Barabási László (1943) történész. Hosszú ideig a Hargita megyei múzeumhálózat igazgatója volt, majd Budapesten újságíróként dolgozott. Később visszatért Székelyföldre és jelenleg is ott él. Ma főként a magyar, azon belül a székely történelem kutatásával foglalkozik.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

SZEKLER T-SHIRTS - I LOVE SZEKLERLAND sor. H-009

gyepu-sekler-02-fekete.jpg

Bolti ár:
2 990 Ft

Baráti ár:
2 690 Ft

ERDÉLYI ISTVÁN: Dél és Észak

ERDÉLYI ISTVÁN: Dél és Észak

Bolti ár:
1 590 Ft

Baráti ár:
1 430 Ft

DURAY MIKLÓS: Összefonódó ujjak

DURAY MIKLÓS: Összefonódó ujjak

Bolti ár:
1 500 Ft

Baráti ár:
1 350 Ft