Gyepű harsona

ARANY TARSOLY - 2011. február

Alcím:

A hagyományőrzők lapja

Kedvezmény

50 %

295,- Ft

Bolti ár:
595 Ft

Baráti ár:
300 Ft

Kiadó: Gondolatház
Kiadási év: 2011
Téma: Folyóirat
Várható szállítási idő: 3-5 nap
Kivánságlista

ARANY TARSOLY - 2011. február

Kattintson a képre, a teljes méret megtekintéséhez

Részletes termékismertető

Tartalom:

- Ópusztaszer szelleméről, annak a mai politikai életre gyakorolt hatásáról, és a folytonosság megérzésének szükségességéről ír Koszta Péter.
- Lelkünkhöz mért szellemünk címmel Thot Attila írt mindannyiunk számára elgondolkodtató elmélkedést. Egy gondolat a végéről: Az egyetlen szervezett szellemi erő, mely jelenleg erőteljesen felemelheti Magyarországot, a Magyar Szent Korona szellemében megvalósuló, nagyboldogasszonyi energiákat hordozó, ősi elemeket felerősítő, idegen szellemet nélkülöző Magyar Katolikus Egyház! Ismétlem: MAGYAR Katolikus Egyház! S ebben a közlendőmben, minden benne foglaltatik!
- Az építészetben akkor érvényesül a nemzeti jelleg, a magyar arculat, ha a természeti törvényekkel kellő összhangban élnek az építtetők, a megrendelők, és így terveznek az építészek is - írja Szendrey Marót Ervin írásában.
- Sokkal fontosabb az, hogy az ember helyesen gondolkodjék, mint az hogy helyesen táplálkozzék. Ugyanis ha gondolatai helyesek, akkor önkéntelenül is a helyes életmódot, és a megfelelő étrendet fogja követni. Szentesy Zsuzsa sorozata az egyik legfőbb kapaszkodónk a mai beteg világunkban!
- Fogyasszunk ánizsmagot, hiszen csodálatos hatással van többek között gyomrunkra, epénkre is. Poór Miklós sorozata.
- Az igazi gazda a sok fáradság ellenére sem válik meg földjétől, mert szereti: ő és a föld egymáshoz tartoznak. Munkájának maga láthatja gyümölcsét, amikor kenyerét megszegi (fölvágja). Meg is becsüli a mindennapi kenyeret s ételét, mert tudja, hogy azok a Jóisten és az ő közös munkájának gyümölcsei. A földművelő ember életét Czárán Eszter mutatja be gyermekeinknek és szüleiknek!
- A gyökök, szavak avulttá nyilvánítása, gyomlálása, vagdosása és létének tagadása sok ágának korhadására és kiszáradására vezetett. Így kevesebb gyümölcs, levél és ép sarj nőtt belőle. Kutatni és tanítani kellett volna a gyök-erek jelentéseit. Ez még ma sem késő. A gyökök, képzők és más elemek jelentéseit meg kell fejteni és minden szótárban közölni kell - Arató István nagyon megszívlelendő sorozata magyar nyelvünkről.
- Hol vagy Szikambria? - A kérdés indokolt. Vetráb József Kadocsa szellemi kalandozásra hív, melynek folyamán kísérletet tesz jelenkorunkból elindulva visszafelé az időben, francia, német, velencei és magyar írott források nyomán felkutatni e város fekvését, környező királyi alapítású városait, épületeit. A krónikák jegyzetei és a városban járt utazók feljegyzéseiből kirajzolódik a XVI. századig fennálló Duna-menti város valósága.
- Különleges csemegét tartogat nekünk Bekes József. Baráthosi-Balogh Benedek: A hunok három világbirodalma című kötetét mutatja be.
- Folytatjuk Bók Gábor Szent Korona elemzését.
- A felvidéki magyarság tragikus elfeledett évfordulójára emlékezünk. A dátum: 1919. február 12.
- 926-dik évi nemzetbiztosító hadjáratot járja végig Poór Miklós.
- Magony József fegyvermesterrel beszélgettünk a fegyverkészítés rejtelmeiről, s az útról, melyet bejárt, hogy a kovácsmesterség évezredes csodálatos hagyományokkal kikövezett útjára lépjen.
- Ézsiás Péterrel Szakács Gábor beszélgetett zenekarának átalakulása kapcsán.
- A selyemút hátasai címmel Gőgös Norbert csodálatos képekkel színesített úti beszámolóját olvashatják, melyben megismerkedhetnek a baktriai tevék különleges "tevénfeletti" képességeivel is.
- Sors, nyiss nekem tért! Valami megindulhat a csillagok szerint? Fényiné Csomor Rózsa és Wieber Orsolya asztrológiai elemzése.
- Rejtvény és rovásírás.

Akik a fenti portékát választották, a következő három terméket is megtekintették

RAFFAY ERNŐ: Harcoló szabadkőművesség

RAFFAY ERNŐ: Harcoló szabadkőművesség

Bolti ár:
3 800 Ft

LÉNÁRT GITTA: Élő ételek könyve

LÉNÁRT GITTA: Élő ételek könyve

Bolti ár:
3 200 Ft

Baráti ár:
2 880 Ft

SZABÓ MÁRIA: Csillagjegyek és gyógyításuk

SZABÓ MÁRIA: Csillagjegyek és gyógyításuk

Bolti ár:
2 200 Ft

Baráti ár:
1 980 Ft